اینتل: تازه‌واردی در دنیای گرافیک مجزا عامل موفقیت ما خواهد بود
اینتل: تازه‌واردی در دنیای گرافیک مجزا عامل موفقیت ما خواهد بود

به گزارش سحر جهانگرد توتکله خبرنگار شبکه اقتصاد و تجارت: اینتل که به‌تازگی در حوزه‌ی گرافیک…

به گزارش سحر جهانگرد توتکله خبرنگار شبکه اقتصاد و تجارت: اینتل که به‌تازگی در حوزه‌ی گرافیک مجزا با انویدیا و AMD وارد رقابت شده است، رویکردی متفاوت با رقبا در عرضه‌ی تراشه‌های گرافیکی آرک (Arc) در پیش گرفته است و می‌گوید همین تازه‌واردی عامل موفقیت این پروژه خواهد بود.

همه‌چیز از سال ۲۰۱۷ شروع شد؛ زمانی که اینتل با استخدام راجا کدوری، رئیس بخش رادئون AMD، در مسیر طاقت‌فرسای توسعه‌ی اولین تراشه‌ی گرافیکی مجزای خود موسوم به Arc Alchemist قدم گذاشت. از آن زمان تاکنون، با موفقیت‌های پی‌در‌پی انویدیا و AMD در توسعه‌ی گرافیک‌ها، عرصه‌ی رقابت بر اینتل تنگ‌تر شده است.

این‌ روزها، تازه‌وارد‌بودن در حوزه‌‌ی گرافیک مجزا مسئله‌ی بسیار مهمی است که اینتل با خوش‌بینی کمی ساده‌لوحانه‌ای، جسارت گلاویز‌شدن با آن را به خود داد. بااین‌حال، راجر چندلر، معاون و مدیر‌کل تیم گرافیک و بازی اینتل، معتقد است دقیقاً همین تازه‌واردی می‌تواند عامل موفقیت تیم آبی شود.

چندلر بر این باور است که گرافیک آرک می‌تواند از پیوندهای ریشه‌دار اینتل با سازندگان سخت‌افزار و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار کمک بگیرد تا هم به تولیدکنندگان محتوا و هم گیمرها گزینه‌ی منحصربه‌فردی ارائه دهد. هرچند برای اثبات درستی ادعای چندلر باید منتظر ماند، اشتیاق و سخت‌کوشی تیم اینتل برای موفقیت این پروژه را نمی‌توان نادیده گرفت.

چه خبر از دستگاه‌های مجهز به آرک؟

پردازنده‌ی گرافیکی Arc A370M اینتل، اولین گرافیک مجزای پایین‌رده‌ و ارزان‌قیمت این شرکت که اواخر ماه مارس عرضه شد، می‌تواند عملکردی در‌خور رقابت با ای‌ام‌دی و انویدیا ارائه‌ دهد؛ اما اگر سخت‌افزارش دردسترس نباشد، ارزش زیادی نخواهد داشت. اینتل به‌تازگی تأخیر دیگری در عرضه‌ی دسکتاپ‌های مجهز به گرافیک آرک اعلام کرده است؛ ولی چندلر با جسارت و اطمینان گفت: «امسال، سالی است که نسل اول محصولات ما روانه‌ی بازار خواهد شد.»

او تأکید کرد که آرک رویکرد آهسته و پیوسته‌ای را با اولویت‌دادن به لپ‌تاپ به‌جای دسکتاپ در پیش گرفته است. این در حالی است که انویدیا و ای‌ام‌دی اغلب گرافیک‌های مخصوص دسکتاپ را عرضه می‌کنند و چند ماه بعد، مدل موبایل آن‌ها روانه‌ی بازار می‌شود. وقتی از چندلر دلیل اتخاذ رویکردی متفاوت از رقبا پرسیده شد،‌ با اشاره به سابقه‌ی طولانی همکاری اینتل با تولیدکنندگان تجهیزات اصلی لپ‌تاپ،‌ پاسخ داد که اینتل احساس می‌کند آرک هنگام عرضه، موقعیت بهتری در بازار لپ‌تاپ‌ها به‌دست خواهد آورد:

این رویکرد با استراتژی ما مطابقت دارد. آرک را بر‌پایه‌ی گرافیک‌های مجتمع می‌سازیم که به‌طور پیوسته در حال بهبود معماری آن هستیم. این دقیقاً پایه‌ و اساس اینتل است.

با وجود خوش‌بینی چندلر، حتی گرافیک‌های موبایل Arc هم با تأخیر دست‌وپنجه نرم می‌کنند. برای مثال، لپ‌تاپ گلکسی Book2 سامسونگ پیکربندی مناسب Arc A350M را دارد؛ اما این پیکربندی هنوز در آمریکا‌ی‌شمالی عرضه نشده است. لپ‌تاپ‌های هیبردی Yoga لنوو نیز با پردازنده آرک اینتل معرفی شده‌اند؛ اما تا ماه دیگر به بازار راه پیدا نخواهند کرد.

چندلر دلیل این تأخیر را مشکلات زنجیره‌ی تأمین عنوان کرد و گفت اینتل طبق برنامه‌ی زمانی سازندگان لپ‌تاپ پیش می‌رود. او تأکید کرد که اینتل می‌خواهد تجربه‌ی کاربری آرک چه در لپ‌تاپ و چه در دسکتاپ، به‌ویژه برای دستگاه‌های پرچم‌دار، تا‌حد‌ممکن بی‌نقص باشد؛ به‌همین‌دلیل، عجله‌ای برای عرضه‌ی محصولی نیمه‌کاره ندارند:

سیستم‌های دسکتاپ اهمیت بسیاری دارند. ۸۰ درصد افرادی که دنبال گرافیک هستند، گیمرهای حرفه‌ای هستند؛ ازاین‌رو، تجربه‌ی گیمینگ محصولات ما نباید مو لای درزش برود. این‌ها محصولاتی هستند که بیشتر از بقیه بررسی و موشکافی می‌شوند. عرضه‌ی آرک به ما فرصتی می‌دهد تا روی بخش نرم‌افزاری خود کار کنیم.