به نقل از شستا رسانه، عقیل آریننژاد، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین (تیپیکو)، وابسته به شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا)، در نشست خبری با رسانهها اظهار داشت: تیپیکو در حال حاضر بزرگترین هلدینگ دارویی کشور است که ۱۵ درصد بازار دارویی کشور از جهت حجم ریالی و ۲۰ درصد آن را از منظر تعدادی در اختیار دارد.
وی افزود: از مهمترین اولویتهای ما در دورهی جدید، شفافیت و همچنین سودآوری بوده است و در این زمینه اقدامات بسیاری در این گروه انجام شده است. در این راستا، امسال تجدید ارزیابی داراییها در دستور کار قرار گرفت که از این محل ۲۱ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه داشتهایم.
مدیرعامل تیپیکو تصریح کرد: یکی از دغدغههای جدی ما عدم سرمایهگذاری مناسب در سالهای اخیر بود که امکان ورود به حوزههای جدید و اصلاح GMP خطوط را کاهش میداد، بنابراین در این راستا، امکان سرمایهگذاری مجموعه را فراهم نمودیم.
آریننژاد گفت: ۲۵۰۰ میلیارد تومان از محل سود انباشته و هزار میلیارد تومان از محل آوردهی سهامداران افزایش سرمایه داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: امسال ۵۱۱۳ میلیارد تومان پروژهی سرمایهگذاری ارایه شده، که ۳۵۹۰ میلیارد تومان آن در شرکتهای تابعه تعریف شده و در نیمهی دوم امسال شروع شده است.
مدیرعامل هلدینگ دارویی تیپیکو، وابسته به شستا تصریح کرد: یکی از مهمترین موانع ما در توسعه تولید محصولات برای تأمین نیازهای داخلی و صادرات، استانداردها هستند و در همین راستا، اصلاح و بازسازی خطوط برای اخذ GMP انجام شده است.
وی افزود: شرکتهای تابعهی تیپیکو تولید ۳۹ مورد تولید محصول نهایی و ۸ مورد تمدید پروانهی تولید مواد اولیهی GMP داشتهاند؛ ضمن اینکه دریافت GMP تولید ۱۵ محصول نیز در دست اقدام است.
آریننژاد گفت: در سال جاری ۱۲ مورد اخذ GMP از کشورهای مقصد صادرات دریافت کردهایم که بخشی از توسعهی ما در این بخش است. مجموعهی این اقدامات باعث شده تا در هفت ماههی نخست امسال، در شرکتهای محصولسازِ تیپیکو ۳۰۰ درصد رشد صادرات داشته باشیم.
وی افزود: ۱۱ شرکت دانشبنیان در شرکتهای تابعهی تیپیکو داریم که ۱۱۶ محصول را تولید و ثبت کردهاند و تا پایان سال هم آنها ۳۱ محصول جدید تولید میکنند.
وی اظهار داشت: در شرکتهای تولید مواد اولیهی دارویی نیز ۳۴ درصد رشد صادرات داشتیم که اگر سازمانهای ذیربط همکاری بهتری با ما داشته باشند این رقم افزایش مییابد.
آرین نژاد تأکید کرد: ۱۲۱ قلم محصول دارویی تیپیکو و شرکتهای تابعه به ۳۲ کشور صادر شده است و امسال هم برآورد میشود که میزان این صادرات به ۴۰ میلیون دلار برسد.
مدیرعامل شرکت دارویی تأمین همچنین عنوان کرد: ما مشکل نقدینگی داریم و متأسفانه قوانین بانکی برای گرفتن تسهیلات بسیار دشوار شده و این موضوع، کار را سختتر کرده است.
وی همچنین به مطالبات شرکتهای دارویی اشاره نمود و بیان کرد: مجموع طلب شرکتهای دارویی از مراکز درمانی، حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است که از این میزان ۱۰ هزار میلیارد تومان، طلبِ شرکت دارویی تأمین از مراکز درمانی است.