به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران از وزارت جهاد کشاورزی، عسگرزاده در نشست مانور سراسری تشدید نظارت بر قیمت کالاهای اساسی ویژه ماه رمضان که امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: مانور نظارت بر بازار ماه رمضان از ۸ فروردین تا پایان ماه رمضان با رویکرد جلوگیری از کم فروشی، احتکار و گرانفروشی با رمز عملیاتی یا علی بن ابی طالب (ع) آغاز شده است.
وی افزود: طبق آمار رسمی، هیچ کمبودی در کشور مشاهده نشده است و بازار نوروز به صورت کامل تامین است و با وجود گستردگی جابهجاییها و مسافرت شهروندان، اقلام مورد نیاز مردم در کل کشور تامین و رضایت مردم فراهم شده است.
عسکرزاده با بیان اینکه برای تامین کالاهای اساسی ایام نوروز از ۳ ماه پیش برنامهریزیهای دقیق صورت گرفته است، خاطرشان کرد: بازار لحظه به لحظه رصد شد و هر جا کمبودی احساس کردیم در زمان مشخص کالا به بازار تزریق شد و در این مدت بسیج اصناف، بازرسان صمت که به وزارت کشاورزی آمدهاند و بازرسان تعزیرات حکومتی در این مسیر همراه ما بودهاند.
وی ادامه داد: این نظارتها تا پایان نوروز ادامه خواهد داشت و من به مردم قول میدهم که در بحث تامین نهادهها، گندم، تخممرغ، مرغ و گوشت با هیچ کمبودی مواجه نباشیم و مردم میتوانند با آرامش و اطمینان نیازهای خود را خریداری کنند.
معاون توسعه بازرگانی وزارت کشاورزی در رابطه با قیمت مرغ در بازار گفت: نرخ مصوب مرغ گرم، کیلویی ۳۱ هزار تومان و مرغ منجمد کیلویی ۲۰ هزار تومان تعیین شده است. این نرخها کارشناسی شده هستند و در آن همه هزینههای تولید اعم از قیمت نهاده و حمل و نقل لحاظ شده است.
وی ادامه داد: در قیمت مرغ منجمد حتی یک گزارش تخلف نداشتهایم و البته این مرغ از سوی سازمان پشتیبانی امور دام توزیع شد اما در مرغهای بستهبندی شده شاهد برخی تخلفها بودیم که به موقع ورود کردیم.
عسکرزاده با بیان اینکه ۷۰ درصد از میوه ذخیرهسازی شده برای نوروز به فروش رسیده است، گفت: میوه ذخیرهسازی شده از سوی سازمان تعاون روستایی در تمام کشور توزیع شد و فروش آن تا پایان ایام نوروز ادامه خواهد داشت.
وی در رابطه با واردات گوشت قرمز اذعان کرد: گوشت قرمز یکی از اقلام اساسی سفره مردم است اما برخی دلالها در توزیع گوشت پیش از آغاز نوروز شیطنت کردند و توزیع گوشت قرمز را کاهش دادند از اینرو شاهد افزایش نرخ گوشت قرمز در بازار بودیم که وزارت جهادکشاورزی به موقع ورود و با توزیع گوشت وارداتی در بازار قیمت را متعادل کرد.
معاون توسعه بازرگانی وزارت کشاورزی ادامه داد: قیمتی که وزارتخانه برای نرخ دام تعیین کرده منطقی است و همه هزینههای دامداران را لحاظ کرده است، ما ۹۰ درصد هزینه دامداران را تامین میکنیم، از اینرو از آنها انتظار داریم که با ما همکاری بیشتری کنند و دام را نگه ندارند.
وی با اشاره به افزایش قیمت خرید تضمینی گندم عنوان کرد: قیمت گندم کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که این نرخ رضایت کشاورزان را به همراه داشت، از اینرو کشاورزان حجم قابل توجهی از محصول خود را به دولت فروخته اند و دولت از اواخر هفته گذشته تا به امروز حدود ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان سیستان و بلوچستان خریداری کرده است.
عسکرزاده در رابطه با حذف ارز ترجیحی گفت: ارز ترجیحی هنوز بر کالاهای اساسی حذف نشده است و نهادهها همچنان با نرخ سال گذشته به فروش میرسند.
در ادامه این نشست، مسعود امرالهی سرپرست دفتر بازرسی و نظارت بر کالای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: تشدید نظارت بر بازار محصولات کشاورزی از ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز و تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت و امروز هم مانور تشدید نظارت ویژه ماه رمضان شروع شده است.
وی افزود: از ۱۵ آذر ماه که قانون انتزاع به وزارت جهاد کشاورزی بازگشته است تاکنون، ۳۶۸ هزار مورد بازرسی انجام شده و بیش از ۳۲ هزار پرونده به تعزیرات ارجاع داده شده است.
در ادامه این جلسه، هوشنگ محمدی مدیر کل هماهنگی امور استان های وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: تمام سازمانهای جهاد کشاورزی در استانها در ایام عید مشغول به کار بودهاند و با تمام توان برای تامین سفره مردم برنامهریزی کردهاند.
وی افزود: سازمانهای جهاد کشاورزی در استانها به عنوان مدافعان امنیت غذایی کشور و تامین سفره مردم توانستهاند این مهم را از مزرعه تا سفره به نحو احسن انجام دهند و هیچ کمبودی در استانها و شهرستانها وجود ندارد.
محمدی عنوان کرد: دو اتفاق خوب پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی افتاده است که یکی کاهش قیمت کود مورد نیاز کشاورزان و دیگری تعیین قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید تضمینی گندم است که نشان دهنده برنامه مدون وزارت جهاد کشاورزی برای کشاورزان است.