به نقل از روابط عمومی صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک؛ محبوب پناهی عضو هیات مدیره و معاون فنی و برنامه ریزی این صندوق در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی صنایع کوچک یکی از مهمترین اقدامات این صندوق در سال جاری را عقد تفاهم نامهای میان صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک و بانک سپه دانست که به موجب آن، این صندوق میتواند تا ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات را از طریق صدور ضمانت نامه در اختیار صاحبان صنایع کوچک قرار دهد.
پناهی با بیان این موضوع که صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک به موجب قانون؛ صرفا جهت پر کردن خلا وثیقه مابین تولیدکننده و ذینفعان بانکی تشکیل شده است، گفت: زمانی که سرمایهگذار یا کارآفرین به دنبال راه اندازی یک واحد تولیدی است، شاهد هستیم تمام دارایی خود را صرف خرید و راهاندازی تاسیسات فیزیکی ماشینآلات و مواردی از این قبیل خواهد کرد و تقریبا دارایی قابل توجهی که به عنوان وثیقه نزد بانکها به ضمانت بگذارد، نخواهد داشت. زمانی که برای دریافت تسهیلات به بانک ها مراجعه میکند، بانک ها بنا به نگاه اقتصادی که دارند محل اجرای طرح را به عنوان وثیقه نمیپذیرند و معمولا تولیدکننده با مشکل مواجه خواهد شد.
وی تاکید کرد: صندوق ضمانت صرفا برای پر کردن این خلا تاسیس شده است تا این ضمانتنامه را برای واحدهایی که دچار مشکل وثیقه هستند، صادر کند و آن ها بتوانند به راحتی از تسهیلات بانکی که بیشتر، تسهیلات سرمایه در گردش است، استفاده کنند. در این راستا صندوق ضمانت با تمامی بانکهای کشور اعم از خصوصی و دولتی تفاهمنامههایی دارد و ضمانتنامه صندوق مورد پذیرش تمامی بانکها در سطح کشور است.
این عضو هیات مدیره در ادامه گفت: در همین راستا با امضای تفاهم نامهای با بانک سپه، امسال میتوانیم تا مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات را با معرفی و تضمین صندوق به واحدهای متقاضی اعطا کنیم.
محبوب پناهی همچنین در خصوص اقدامات مثبت صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک از زمان تاسیس تاکنون گفت: تاکنون صندوق بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال ضمانت نامه صادر کرده و توانسته است اثر بخشی مطلوبی در حوزههای اقتصادی از جمله اشتغالزایی و احیای واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل، به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته و همچنین مناطق آسیب دیده از حوادث طبیعی از جمله مناطق زلزلهزده کرمانشاه داشته باشد.
او خاطرنشان کرد: امسال نیز به منظور اثربخشی بیشتر سقف ضمانتنامهها از ۳۰ به ۵۰ میلیارد ریال و ضمانتنامههای پیمانکاری از ۳۰ به ۷۰ میلیارد ریال افزایش یافته است. با توجه به صدور ضمانت نامههای اعتباری از جمله سرمایه در گردش، توسعه و خرید اعتباری همچنین ضمانتنامههای پیمانکاری از جمله شرکت در مزایده و مناقصه، پیش پرداخت و حسن انجام کار توسط صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک، میتوانیم ادعا کنیم که سبد محصولات صندوق دارای تنوع زیادی است که می تواند اکثر فعالیتهای صنعتی کشور در صنایع کوچک را تحت پوشش قرار خواهد داد.
پناهی در پایان ضمن ابراز خرسندی از استقبال خوب فعالین اقتصادی از این نمایشگاه از کلیه صاحبان صنایع، در سراسر کشور دعوت کرد تا از ظرفیتهای فراهم آمده در این صندوق به نحو احسن بهره ببرند.