به نقل از مدیریت ارتباطات بورس تهران، محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در تشریح ابعاد و مختصات شکل گیری این روش گفت: هیات مدیره بورس تهران از سال ۱۴۰۱ با هدف عملیاتی کردن ایده ای که برای تغییر در روش های مرسوم و متداول تامین مالی در ذهن داشت، تصمیم گرفت بصورت میدانی به موضوع ورود کند و شهر به شهر و استان به استان، ظرفیت های تامین مالی مناطق مختلف را شناسایی کند. در آن سال سهم تامین مالی بازار سرمایه ۱۱/۵ تا ۱۲ درصد کل اقتصاد بود که البته امروز هم همان ۱۱/۵ درصد است. نباید فراموش کرد هنوز در کشورمان درگیر تامین سرمایه پروژه ها از مدل بانک محوری هستیم. مدلی که سالهاست به جز چین، در سایر کشورهای پبشرفته منسوخ شده است.
طرح شناسایی ظرفیت های استاتی که با همت بورس تهران در استان کرمانشاه کلید خورد، به سرعت موافقت و همراهی سازمان بورس را نیز با خود همراه کرد. مدیرعامل بورس تهران در ادامه افزود: در جلسات و بازدیدهایی که از پروژه های ناتمام و معطل تزریق نقدینگی این استان شناسایی کردیم، به مدل جذاب شرکت های سهامی عام پروژه برخورد کردیم. از همین مجرا ۳/۷ همت مجوز پذیره نویسی صادر کرده ایم که در گام نخست برای تامین مالی پروژه سوخت سبز زاگرس با نماد شگستر ، دو همت نقدینگی موثر جذب شد.
لازم به ذکر است که در کشورهای توسعه یافته، سهم تامین مالی خارج از نظام بانکی و از طریق ابزارهای مالی و مالکیتی به جای ابزارهای بدهی بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد و در ایالات متحده به ۸۰ درصد رسیده است. ما نیز بر آن هستیم در این مسیر جدید، به جای تامین مالی پروژه ها از طریق منابعی که در صندوق های بدهی بزرگ تزریق می شوند و بهره برداری از آن نیاز به مجوزهای بانک مرکزی دارد، تامین مالی از مسیری که ذکر شد را در برنامه بورس تهران قرار دهیم.