وزیر ارتباطات در این بازدید که نزدیک به دو ساعت به طول انجامید با تمامی صاحبان صنایع حاضر در این نمایشگاه گفتوگو کرد و ظرفیتهای و توان داخلی برای توسعه شبکه ارتباطی مبتنی بر فیبر نوری را مورد ارزیابی قرار داد.
در این نمایشگاه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: وزارت ارتباطات به دنبال راهاندازی یک شبکه پرسرعت و با کیفیت در سراسر کشور است و تنها راه تحقق این برنامه هم توسعه شبکه فیبرنوری است و باید فیبرنوری را تا در منازل و کسب و کارها برسانیم.
وی افزود: برای توسعه شبکه فیبرنوری مبتنی بر توان داخلی هم نیازمند حمایت از تولیدکنندگان داخلی این حوزه هستیم و بزرگترین حمایتی هم که می توانیم از آنها داشته باشیم بازارسازی است. وقتی نهضت فیبرکشی تا در منازل مردم و کسب و کارها راه بیفتد و خود به خود چرخ این صنعت به حرکت در خواهد آمد.
زارع پور ادامه داد: از سوی دیگر برای اینکه تقاضا در این حوزه افزایش پیدا کند، دولت بسته حمایتی پیش بینی کرده است که دیروز نخستین قدم را در جلسه هیات دولت را برداشت و مصوب شد که دولت از سه درصد حق السهم خود از اپراتورهای ثابت به نفع سرمایه گذاری و توسعه شبکه فیبر نوری صرف نظر کند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: بسته حمایتی دیگری هم پیش بینی کرده ایم که امیدواریم در جلسات آتی هیات دولت به تصویب برسد و با حمایت های دیگری که در نظر گرفته می شود بتوانیم توسعه سریع شبکه فیبرنوری را در دستور کار قرار دهیم و وعده راه اندازی ۲۰ میلیون پرت فیبر نوری را محقق کنیم.
زارع پور در خاتمه تاکید کرد: نمایشگاه امروز نوید بخش حرکت چرخ نهضت راه اندازی فیبرنوری در کشور است و خوشبختانه فعالان و تولیدکنندگان این صنعت خود را آماده کرده اند به سرعت بتوانیم ۲۰ میلیون فیبر نوری را به منازل و کسب و کارها برسانیم. اگر چرخ نهضت راه اندازی فیبر نوری به حرکت درآید تمام تولیدکنندگان داخلی فعال در این حوزه که در نمایشگاه امروز حضور داشتند و سایر فعالان و تولیدکنندگان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سرمایه گذاری و ورود فعال به این حوزه تشویق خواهند شد.
بر اساس این گزارش در نمایشگاه شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار شبکه زیرساختها با محوریت FTTx، توانمندی تولیدات داخلی برای تجهیزات اکتیو شبکه FTTx با حضور ۱۵ شرکت از جمله شرکت های خدمات مخابراتی ارگ جدید، اتصال صنعت میانه، توسعه ارتباطات و فناوری آونگ، تحقیقات آزمون کیفیت، ترویج صنعت پارسیان (سومیکو)، تحقیق و توسعه ارتباط، کارخانجات مخابراتی ایران (ITMC)و… که در حوزه تولید مودم، روتر، سوئیچ، ماژول و آنتن فعال هستند و برای تجهیزات پسیو شبکه FTTx با حضور ۱۸ شرکت از جمله شرکت های آرمان صنعت رفسنجان، نور بهینه گسترش خاورمیانه، سبا اتصالات امواج سپیدان، پارس جلفا، بهبود ارتباط چهلستون، تهران سیمین فر و… که در حوزه تولید اسپیلیتر، کابل نوری، میکرو کابل نوری، مفصل کابل نوری، پچ پنل و… فعال هستند؛ به نمایش گذاشته شد.