محمدرضا نجفی منش، افزود: تفكر و نگرشی كه در جامعه وجود دارد این است كه خودروساز عمدا عرضه را به نام كمبود قطعه كم كرده در حالی كه این مشكلات جهانی بود و مختص خودروسازی ایران نبوده است، همچنین با توجه به تحریم های صورت گرفته امكان تامین چیپست برای اقلام الكترونیكی خودروها به سختی انجام میشود.
وی تامین قطعات در شرایط فعلی توسط خودروسازان را بسیار مهم توصیف كرد و گفت: در دو سال گذشته و به خصوص در شش ماهه اخیر مدیران خودروسازی با اتخاذ تصمیمات مهم و استفاده از راههای مختلف با همكاری قطعه سازان اقدامات مهمی برای تولید و تامین قطعات مورد نیاز انجام دادند.
وی به گرایش شركتهای تولیدكننده چیپست برای ورود به دیگر بازارها اشاره كرد و ادامه داد: با شروع و اوج گیری كرونا در دو سال اخیر، شاهد كاهش تولید خودرو در جهان بودیم و این كاهش باعث شد تولیدكنندگان قطعات الكترونیكی مانند چیپست به بازارهای جدید مانند تولید موبایل، تبلت و دیگر صنایع ورود كنند و این امر باعث كاهش تولید ۲۰ درصدی خودرو در شركت های بزرگ خودروسازی جهان شد.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی، به روند تولید خودرو در ایران اشاره كرد و افزود: شركتهای خودروسازی ایران برنامه ای برای كاهش تولید نداشتند و آمار ارایه شده نشان از افزایش تولید خودرو مكانیكی در سال جاری است و ایران خودرو از روش های مختلف به تامین قطعات مورد نیاز برای پاسخگویی به نیاز بازار و مشتریان اقدام كرده كه شاهكاری در این شرایط به حساب می آید.
نجفی منش با اشاره به اینكه در آینده نزدیك عرضه خودرو از سوی ایران خودرو روند منطقی در پیش خواهد گرفت، گفت: با افزایش عرضه شاهد كاهش خودروهای ناقص خواهیم بود و همچنین روند افزایش تولید انواع محصولات ایران خودرو سرعت بیشتری خواهد داشت.
رییس انجمن صنایع همگن قطعه سازی به بزرگترین تصمیم وزیر صمت در خصوص افزایش قیمت خودرو اشاره كرد و گفت: در هیچ شركت تولیدی و صنعتی بزرگ دنیا امكان تولید و فروش خودرو با زیان توجیهی ندارد و هر شركت زیاندهی ورشكسته خواهد شد، اقدام شجاعانه از سوی وزیر صمت در اصلاح قیمت ها و برداشتن قدم اول برای افزایش قیمت خودرو كمكی در راستای توسعه و افزایش تولید خودرو خواهد بود.
نجفی منش به برنامه تولید سه میلیون دستگاه خودرو در سال اشاره كرد و گفت: با تعامل انجمن قطعه سازان با خودروسازان و رفع موانع تولید، امكان تولید سه میلیون دستگاه خودرو و همچنین صادارت ۹۰۰ هزار دستگاه در سال فراهم خواهد شد.