دکتر قاسمپور درباره انتظارات عمومی از فرآیند اعتبارسنجی گفت: انتظارات اصلی از نظام اعتبارسنجی شفافیت بالا عدالت بی طرفی و بهره گیری از داده های جامع و معتبر مالی است. مردم خواستار آن هستند که ارزیابی اعتباری آنها به صورت منصفانه مبتنی بر واقعیتهای مالی شان و به دور از هرگونه تعصب خطا یا سوگیری باشد. همچنین فرآیند اعتبارسنجی باید به گونه ای طراحی شود که از محرمانگی اطلاعات حمایت کند و حقوق افراد به صورت کامل رعایت شود.
وی افزود: از جمله انتظارات مهم ارائه گزارشهای اعتباری شفاف و قابل فهم است تا افراد با دریافت آن بتوانند گذشته مالی خود را مرور کنند از نقاط ضعف و قوت خود مطلع شوند و برای بهبود عملکرد مالی خود برنامه ریزی نمایند.
مدیر عامل شرکت اعتبارسنجی ایران در خصوص اهمیت کیفیت گزارشهای اعتباری گفت: گزارشهای اعتباری اگر دقیق صحیح و به روز باشند میتوانند نقش مشاور مالی امین را برای هر فرد ایفا کنند وقتی فرد یا بنگاه متوجه شود که هر تعهد مالی یا پرداخت دیرهنگام مستقیماً در امتیاز اعتباری او تأثیر میگذارد و این امتیاز مبنای ارزیابی نهادهای مالی در آینده است انگیزه ای قوی برای رعایت نظم مالی و بازپرداخت به موقع ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: گزارشهای جامع اعتبارسنجی به افراد کمک میکند عوامل موثر بر امتیاز خود را بشناسند؛ از جمله رفتارهای مالی که نیاز به اصلاح یا تقویت دارد. این شناخت میتواند منجر به تغییرات مثبت در عادات مالی، افزایش نظم پرداختی کاهش سطح بدهیهای بد و ارتقای فرهنگ خوش حسابی شود. به همین دلیل دسترسی شفاف و آسان به گزارش های اعتباری یکی از ابزارهای اساسی ارتقای سواد مالی در جامعه است.
دکتر قاسم پور تاکید کرد هدف نهایی اعتبارسنجی ایجاد فرصت برابر برای همه افراد جامعه در دسترسی به خدمات مالی است به نحوی که هر فرد بر مبنای سوابق مالی و رفتار اعتباری خود سنجیده شود نه بر اساس فرضیات یا معیارهای غیر حرفه ای مانند جنسیت قومیت یا موقعیت جغرافیایی این ابزار عدالت محور ضمن افزایش شفافیت و کاهش تبعیض مسیر را برای رشد سالم بازار مالی و توسعه اقتصادی کشور هموار میکند.
مدیر عامل شرکت اعتبارسنجی ایران ادامه داد توسعه اعتبارسنجی شفاف و فراگیر به حذف موانع سنتی در فضای مالی افزایش رقابت میان متقاضیان و کاهش نرخ سود تسهیلات برای افشار خوش حساب منجر خواهد شد. از سوی دیگر، افراد با سابقه اعتباری ضعیف نیز با استفاده از این گزارشها فرصت خواهند داشت با اصلاح رفتارهای مالی وضعیت خود را ارتقا دهند و به تدریج واجد دریافت تسهیلات با شرایط مناسب تر شوند.